te paski to grzałki. Jak pracuje ich dużo to szyba na dużej powierzchni (łącznie) odbiera ciepło.
[O1] Prawy ksenon nie zawsze się uruchamia.
Zwiń
X
-
[O1] Prawy ksenon nie zawsze się uruchamia.
Witam.
Mam problem z prawym reflektorem ksenonowym w mojej O1 L&K 1.8T. Problem polega na tym, że nie zawsze włącza się prawy ksenon. Wymieniłem już palniki, przetwornicę i zapłonnik, ale nic to nie dało. Dla pewności pozamieniałem w/w części z lewego reflektora i również nic to nie dało. Usterka nie występuje przy zimnym silniku, a nasila się po dłuższej jeździe. Zauważyłem, że gdy zwiększam obroty w momencie włączania ksenonów to lampa uruchamia się częściej. Gdy ksenon nie odpala to wcześniej klika razy zamruga palnik. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.Roberto77
-
-
Wymieniles taka czarna kostke, do ktorej podpiety jest zarnik. U mnie byl z tym problem, potem zamienilem je stronami i byl spokoj na dlugi czas, az w koncu padly u nowego wlasciciela po kolei zarniki.
Sadze ze jest jakis problem z napieciem, trzeba by bylo zmierzyc ile na tej lampie jest przy uruchamianiu. Moze gdzies po drodze zielenina wyszla :roll:
Komentarz
-
Komentarz